Kuvasatoa

Kuvia helmi-maaliskuulta. Klikkaamalla täysikokoisiksi.

4 kommenttia:

  1. Hei! En aivan kaikkia postauksiasi ehtinyt vielä lukea, kun vasta löysin blogisi. Voisitko kertoa miten sait ajatuksen lähteä Kanadaan hevoshommiin, mitä kaikki piti tehdä työlupien yms. eteen ja kuinka kauan kaikki järjestelyt kestivät? Mitä kautta löysit työpaikkasi?
    Itselläni haaveena päästä juurikin Kanadaan hevoshommiin, ja kaikki tieto on tervetullutta. Jotain olen tässä selvitellytkin jo.. Itselläni ei tosin hevosalan koulutusta ole, luuletko sen vaikeuttavan asiaa? Kokemusta löytyy kyllä sekä ravi-, että ratsupuolelta Suomesta useamman vuoden ajalta.

    VastaaPoista
  2. Hei!
    Voin lyhyesti vastailla, sillä ajatuksena oli ihan tehdä kattava postaus asiaan liittyen. :)
    Ajatus kuitenkin sai alkunsa -11 Amerikassa työharjoittelujaksolla ollessani. Ensisijaisesti halusinkin takaisin harjoittelupaikkaan töihin, mutta ongelma tuli eteen työlupien kanssa. Ilmeisesti lupa oli todella vaikea/mahdoton saada. Näin ollen aloin sitten harkita muita maita vaihtoehtoina.
    Löysin kuitenkin yllättäen harjoittelujakson aikaisen passihevoseni Kanadasta. Googlettelin passieni nimiä ja yritin kaivaa mahd paljon infoa esiin.
    Otin yhteyttä farmin omistajaan ja hevosen valmentajaan. Sivuraiteiden kautta sitten lopulta sainkin työtarjouksen tältä farmilta. Ja niin sitä sitten otettiin ja lähdettiin. ;)

    Työluvista olin yhteydessä Cimoon ja heidän kautta ne sainkin. Prosessissa on ilmeisesti jonkilaisia muutoksia nykyisillään, mutta silti suosittelisin Cimoon yhteyden ottamista. Voin tutkiskella myös täältä Kanadan päästä, että miten lupia pystyisi hakemaan suoraan täältä.

    Järjestelyt etenivät ihan muutamassa viikossa kun oli tarvittavat liitteet hakemukseen. Eli nopeasti minun kohdallani.
    En usko, että koulutuksen puuttuminen vaikuttaa asiaan, etenkään jos sinulla on hyvät suositukset & työtodistuksia. :)

    http://www.standardbredcanada.ca/
    Tuolta sivustolta löytyy yleisesti paljon infoa Kanadan raviurheilusta jne. Sitä kannattaa myös selailla ja varmaan ihan googlen avulla voi löytää lisää vastaavia. Ratsumaailmaan en ole täällä tutustunut.

    VastaaPoista
  3. Kiitos! Mitä kaikkea papereita sun piti toimitella työluvan saamiseksi? Ja kuinka pitkäksi aikaa sait luvan?
    Niin ja onko sulla tiedossa esimerkiksi mitään nettisivua, missä olis hevosalan työpaikkoja sielläpäin? Verratem vaikka ht.netin markkinoihin tms.

    Entä oletko tavannut muita suomalaisia työntekijöitä hevosalalla, tai miksei muuallakin, sielläpäin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainakin piti olla rikosrekisteriote, kopio passista, kuitti lupamaksusta, työtarjous sekä 2kpl passikuvia. Muuta täytyy tarkastaa vanhoista hakupapereista. Luvat saa ilmeisesti aina vain vuodeksi, näin siis minullakin vuoden mittainen lupa.

      Tässä ainakin joku nettisivu, missä näytti olevan;
      http://www.agriseek.com/careers/c/Employment/Equine-Horses/z/Canada/Ontario/
      http://www.equiman.com/forums/ubbthreads.php?ubb=postlist&Board=28&page=1

      Googlehaulla varmasti löytyy vielä enemmän!

      Riina on meidän naapuri, joten häntä ja hänen työntekijöitään tavannut täällä päin. Jäävät ainoiksi suomalaisiksi.. Muuten hevosihmisiä nähnyt/tavannut sitten lähinnä raveissa. Mitään farmivierailuja ei olla harrastettu. :p

      Poista