Kuningasidea Kanada

Usein kysyttyjen kysymyksien pohjalta postaus työlupaprosessista sekä koko Kanada ideasta.

Mistä sain ajatuksen ulkomaille lähdöstä ja miksi Kanada?

2011 olin työssäoppimassa Amerikan puolella Kentuckyssä. Harjoittelu kesti kolme kuukautta ja harjoittelupaikkana toimi suuri kasvatustila, Hunterton Farm. Kyseisellä tilalla kasvatetaan lämminverisiä ravihevosia. Suurin osa vuotiaista myydään huutokaupoilla syksyisin. 
Työssäoppiminen sisälsi vuotiaiden käsittelyä ja valmistelua huutokaupoille sekä avustamista mm. maitovarsojen vuolemisessa. Harjoittelujakson päätteeksi pääsimme mukaan huutokaupoille avustamaan hevosien kanssa, sekä esittämään niitä asiakkaille. 

Kullakin opiskelijalla, meitä oli yhteensä 6 harjoittelemassa, oli omat passihevosensa jakson aikana.
Itselläni oli päätallissa 6 passia, toisella tallilla 3-4 hevosta hieman vaihtelevasti. Yksi oli kuitenkin ylitse muiden. Hieno ravuripoika Total Mastery. Minun ja orin välillä oli aivan erilainen suhde, kuin mitä minulla oli muiden hevosteni kanssa. Näin ollen sen myyminen Lexingotnin Yearling Salessa oli hieman kovempi paikka.
Työharjoittelujakson päätyttyä tiesin, että haluan ehdottomasti vielä ulkomaille töihin. 

Huntertonille olisinkin päässyt ja sinne tavoittelin – mutta asia kaatui ongelmiin työlupien kanssa. Jatkoin kouluni loppuun ja aina silloin tällöin pyrin googlen kautta etsimään infoa vanhoista passihevosistani. Vaihtelevin, surkein tuloksin. Keväällä 2013 kuitenkin onnisti, äitini kanssa löysimme Total Masteryn tuloksia & valmentajan täältä Kanadasta. Otin yhteyttä valmentajaan, Blairiin, ja kyselin mitä hevoselle kuuluu nykyisin.
Sivuraiteiden kautta minulle tarjoutui mahdollisuus aloittaa työt tilalla kouluni päätyttyä. Uhkarohkeasti tartuin tilaisuuteen ja aloin selvittelemään työlupa-asioita.

Mitä kautta sain luvat ja mitä siihen vaadittiin?


Otin yhteyttä Cimoon työlupien tiimoilta. Heiltä sattui löytymään minulle sopiva ’harjoitteluohjelma’, jonka kautta minun oli mahdollista saada työluvat. Minulle lähetettiin tarvittavat lomakkeet sähköpostitse, jotka täytin ja tulostin ja sitten postitin. Lupien saamiseen minulla meni vain muutama viikko. Kun maanantaina sain ilmoituksen myönnetystä luvasta sähköpostiin istuin jo perjantaina lentokoneessa, matkalla Kanadaan.
Lentoliput hankittiin vasta luvan myöntämisen jälkeen.

Liitteiksi hakemuksiin tarvitsin;
* koulutodistukset
* työtarjouksen
* 2kpl passikuvia
* rikosrekisteriotteen
* CV:n englanninkielisenä
* kopion passista
* kuitti maksetusta lupamaksusta
* liitin mukaan myös todisteen varallisuudestani (=pankkitilin sen hetkinen saldo)

Nykyisellään prosessiin on ilmeisesti tullut jonkinlaisia muutoksia, joten en osaa varmaksi sanoa miten asia nykyisellään menee! Ehdotan kuitenkin ottamaan yhteyttä suoraan Cimoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti