"oman" tallin pyörittämistä

Tätä aihetta viime sunnuntaina jo sivusinkin, eli nyt on kuviot muutettu niin, että minä pääasiassa hoidan kolmea hevosta toisen tallin tiloissa ja Pinottia farmilla. Homma on lähtenyt käyntiin mukavasti, käveltyä tulee päivien aikana useamman kilometrin verran, kun seilaa tallien välillä. Kävelymäärän kolminkertaistuttua on myös uni maittanut aivan eritavalla ja työpäivät päättyvät lähes joka päivä aikaisintaan klo 16.

Päivärytmi menee kutakuinkin niin, että aamulla kun tulen talliin otan heti ensimmäisenä Pinotin sisälle syömään aamupalaa. Tämän jälkeen köpötän (tuulessa ja tuiskeessa ainakin tämän viikon) ruokkimaan toisen tallin asukit. Yritän tämän ensimmäisen visiitin aikana valmistella hevoset ulkoilua/töitä varten vaihtamalla kääreet pinteleihin ja mahdollisesti nopeimman ruokailijan myös lykkään pihalle heinäkasan äärelle.

Tämän jälkeen on aika kömpiä takaisin varsinaiselle farmille. Auttelen varsojen ulos viemisessä, karsinoiden siivoamisessa ym. Tärkeintä on kuitenkin aamuisin saada Pinot heti ensimmäisenä lenkille, jotta saan sen myös aikaisin ruokittua & hoidettua, jotta saan sen takaisin ulos. Meillä kun noita karsinoita ei ole ihan tarpeeksi edelleenkään.

Kun tärkeimmät hommat on saatu hoidettua on minun taas aika siirtyä takaisin toiselle farmille. Yleensä ehdin siivota ja kuivittaa karsinat ja vaihtaa tarhailevan hevosen, kunnes pitää ensimmäinen jo tuoda takaisin farmille ja laittaa valmiiksi. Tämän jälkeen sama edestakaisin kävely toistuu sen mukaan mitä hevoset tekevät.
Viime viikolla parhaimmillani kävelin edestakaisin 5 kertaa.

Heinät, vedet, kuivikkeet ja ruoat minulle tuodaan traktorilla päivittäin / tarpeen mukaan.
Suurimpia ongelmia toisella farmilla ovat sähköjen puuttuminen sekä kaiken (=lue vesiämpärit) jäätyminen pakkasessa. Tämän takia joudun lisäämään hevosen juomaveteen suolaa ja mineraaleja, jotta vesi jäätyisi hitaammin. Toisaalta jonkun pitää aina tuoda vettä minulle. Hyvät ja huonot puolensa tässäkin...

Tarhojen vähyyden kanssa pärjää, mutta lisätarhat eivät olisi pahitteeksi. Pahinta on kuitenkin, että kaiken keskellä hommat olisi hyvä saada valmiiksi neljän pintaan, sillä sen jälkeen alkaa hämärtymään ja muutenkin hämärässä tallissa se tarkoittaa pimeyttä ennen kello viittä. Yhtenä iltana jouduin taskulampun valossa laittamaan hevosia pois. Tämä ei ollut kovin mieluisa kokemus, etenkään kun taskulamppu lopetti toimintansa keske kaiken...

Heinäverkkoja ei ole, sillä hevoset ovat melko hyvin syöneet aina sen määrän heinää, mitä niille annan.
Kuvia ei ole vieläkään tullut otettua, mutta todettakoon, että pelkkä siivoaminen ja järjestely teki tallista melko mukavan.
Nyt pitää vielä löytää se rytmi sekä rutiinit työpäiviin uusien järjestelyjen keskellä.

Viimeisimmältä kauppareissulta ostin muuten kirjan; "Beyond horse massage".
Olen todella pitkään ollut kiinnostunut hevosten hieromisesta, mutta kursseille ei ole tullut mentyä, joten pintaraapaisun voin tehdä kyseisen kirjan avulla, jota voin myös tänne esitellä hieman myöhemmin. :)

2 kommenttia:

  1. Kuika pitkä välimatka sun tallilla ja varsinaisella farmilla noin suunilleen on tai kauan kestää sen kävely yhteen suuntaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitäisi ihan kellosta varmaan katsoa kävellessä mikä aika menee, mutta 5-10minuuttia?
      Päivitän infon kunhan joskus muistan katsoa kelloa tai mitata matkan.. :D
      Ja tosiaan maasto, jota pitkin sinne kuljen on hyvin epätasaista ja aavaa, joten riippuu hyvin paljon vuodenajasta ja säätilasta mikä aika kävelyyn menee.

      Poista