Jäämyrsky

Hiljaiselolla ollaan menty monestakin syystä. Pari viikkoa sitten lauantaina olin kovin innoissani sunnuntaisesta vapaapäivästä. Tarkoituksena oli tietty päivittää blogia ja siivoilla - mutta ottaa myös ihan rennosti ja lepäillä. Suunnitelmiin tuli kuitenkin iso muutos, kun sähköt katkesivat "jäämyrksyn" takia.
Koko päivän oli tihkuttanut vettä, joka iltaa kohden muuttui jäiseksi sateeksi.

Jää kuorrutti kaiken; tallin seinät, kuivikkeet suojanneen pressun, puiden oksat, aidat ja portit.... Yksinkertaisesti kaikki jäätyi. Rata oli peilijäätä, pihat peilijäätä, tarhat jäisiä, portit jäässä ja kävelykonekaan ei toiminut. Puita kaatui, oksia tippui jään painon ja tuulen yhteisvaikutuksesta...
Samalla kun sähköt olivat poissa niin asunnot kylmenivät, ruuat jääkaapissa ja pakastimessa taas lämpenivät ja vettä ei tullut. Sunnuntaina laitettiin vesitankki auton lavalle ja lähdettiin paloasemalta hakemaan vettä hevosille.
Fiilis oli vähän kuin elokuvissa; Maailmanloppu tuli ja jäljellä vain me selviytyjät, kun sumun keskellä pujoteltiin puiden ali ja ohi auton kanssa. Oli hiljaista, kaunista mutta hieman pelottavaakin.
Maanantai-iltana saatiin sähköt takaisin. Voi sitä onnen määrää, kun ei enää tarvinnut vetää toppavaatteita päälle kun meni nukkumaan... Kämppä lämpeni ja jääkaappi kylmeni, pelastamatta osaa ruokatuotteista.. Noh, näitä sattuu ja sille ei voi mitään.

Sähköjen paluun jälkeen oli tietty vielä hieman epävarmaa, että kuinka pitkään sähköt pysyisivät, sillä oli lupailtu jatkoa samaiselle myrskylle. Tallissa tehtiin paljon varotoimenpiteitä. Otettiin vettä talteen niin paljon kuin mahdollista ja ladattiin akkuja mm. puhelimiin ja tietokoneisiin. :D

Onni matkassa, eivätkä sähköt enää maanantain jälkeen katkenneet. Voitiin pienellä varauksella aloitella normaali arki taas. Normaali, kiireinen, arki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti