Täyttä laukkaa...

... ja ravia

Ei enempää tarhoja ? Ei hevosia ulkona ?
Kylmät syysaamut ovat taas väistyneet sivuun, tilalle ovat tulleet suhteellisen lämpimät sekä kosteat aamut, joita hämärtää paksu sumuverho. Sumu hälvenee yleensä lämpötilan noustessa, 10-11 välillä. Tapahtumaa vauhdittaa aurinko, joka sillointällöin kurkistelee harmaalta taivaalta pilvien lomasta...

Iltapäivisin päästään taas lähes siihen 20 asteeseen.
Lyhyen tiiviisti voisin todeta, että kaikki täällä menee hyvin.

Founding Fatheroli viimeisellä hiittikerrallaan kamala. Teki rikkoja ravista laukalle ja oli vielä epäpuhdas. Tuona päivänä kyllä turhautti suuremman kerran! Juuri kun se oli tuntunut niin hyvälle...
Etujalat olivat paksut ja lämpimät. Kaikki kaatui kerralla niskaan.
Pettymyksenpoikanen pääsi pyörähtämään päivässä.

Oli jo puhetta hevosen lähtemisestä. Pidettiin hieman vapaata ja minä tunnollisesti hoidin ja käärin jalkoja. Toivoen, ettei se nyt ihan vielä lähde ja että saataisiin jalat kuntoon.

Ihmeitä ihmeitä. Muutama tarhapäivä ja käärintä tekivät ihmeitä. Etujalat normalisoituivat. Eihän tuo puhdas ollut, eikä ensimmäisellä ratsastuskerralla myöskään halukas yhteistyöhön. Avut eivät menneet läpi, eikä minulla ollut sitä raippaa mukana, minkä avulla olisin voinut hieman muistutella... Turhautumiseen loppui sekin ratsastus.

Seuraavana päivänä Linnéa ehdotti laukkailua Riinan radalla. (Riinahan siis käy silloin tällöin meidän radalla ja meillä yhtälailla on lupa käydä hänen radallaan) Ajattelin, että vastenmielisen venyttelyn tai hölkynkölkyn kärryttelyn sijaan voitaisiin tehdä jotain uutta.

Valinta oli hyvä, sillä hevonen tuntui heti paljon paremmalle. Selästä käsin tuo ei ole pahasti epäpuhdaskaan, johtuuko sitten vinoudesta tai väärästä liikkumistavasta kärryjen edessä, vai jostain ihan muusta? - ei voi tietää...

Kuitenkin, ensin käveltiin kierros, hölkättiin kolme ja tämän jälkeen tehtiin kolme laukkavetoa ns. pitkänsivun verran. Yhteensä siis 7 kierrosta, joka tekee kokonais matkaksi 3,5 mailia. Kuusi kierrosta näistä vietettiin keventäen/kevyessä istunnassa lähes yhtäjaksoisesti ja olen ylpeä itsestäni, kun ei moinen jaloissa tuntunut ollenkaan. Kunto on siis noussut!

Myös hevonen tuntui erittäin hyvälle. Ravissa, jonka tempo vaihteli melkein hiittinopeudesta hölkyttelyyn (= pieniä pätkiä aktivoimaan hevosta), hevonen tuntui ihan hyvälle. Ei pahan epäpuhdas ja menohaluja löytyi. Laukka pyöri erittäin hyvin vetojen aikana.
Founding Fatherilla on erittäin hyvä laukka - kuten myös todella monella muulla lämmiverisellä täällä.

Samaa systeemiä on nyt jatkettu muutaman päivän verran ja voisin melkein väittää, että hevonen tuntuu kerta toisensa jälkeen paremmalle. Tärkeintä minulle on kuitenkin se, että hevonen haluaa liikkua. Neljä kertaa otti opettaa laukka-avut tai oikeastaan laukkapohkeet hevoselle.

Raveissa on tullut kohtuullista menestymistä minun tytöilleni;
Joskus elo-syyskuun vaihteessa Double Joy 3.
23.9. Pinot Noir 3.
26.9. Escape The Cold 3.

Huomenna, 2.10. minulla olisi Pinot Noir 1. ja Double Joy 7. lähdössä juoksemassa.
Taas vain peukut pystyyn, että menee hyvin!

Tulossa;
Passihepo -sarjan osat 3-5
Peitsari
Lehtijuttu Itä-Hämeessä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti