Arki "omalla" tallilla

Vanha lato/varasto, johon on rakennettu 5 karsinaa. Matkaa farmilta noin 600metriä.

Ei sähköjä, ei eristyksiä, ei juoksevaa vettä... Eli hyvin alkeelliset olot. Hevosmäärä tallissa on vaihdellut täydestä viidestä kahteen.
Heinää, kuivikkeita, rehuja & vettä tuodaan traktorin voimin tarpeen mukaan. Muut tarpeet kulkevat ikean kassissa ja kuivatusloimet hevosen selässä.

Tällä hetkellä tallissa on kaksi hevosta.
Kolmikymppinen arabiruuna Flash sekä nyt jo 3v. Founding Father. Muut kolme asukkia lähtivät huutokaupoille kaupattaviksi. Ilmeisesti pari muualla majaillutta hevosta on nyt palaamassa tilalle ja oletettavasti muuttamassa minun huomaani toiselle tilalle.

Peruspäivä alkaa aamuruokinnalla, noin kello kuuden aikaan. Kahdeksan aikaan sitten on aika heittää ruunapoika Founding Father tarhailemaan tai vaihtoehtoisesti tuotava ylös farmille odottamaan liikutusta. Päiväruoat annetaan 13-14 välillä ja karsinat siivoan iltapäivisin, kun kaikki muut hommat on hoidettu isolla farmilla. Jos hevoset ruokitaan aiemmin annan pienen välipalan kolmen pintaan, jolloin yleensä olen valmis.
Ja iltaruokinta hoituu sitten siinä 16-18 välillä, riippuen siitä kenen ruokintavuoro on.

Parhaillaan ja hirveimmillään on tullut käveltyä 6-7 kertaa edestakaisin, eli päivässä saatan tallien väliä kävellä 7,2-8,4km verran epätasaista ja tällä hetkellä kovin liukasta reittiä pitkin. Pakko myöntää että aina ei ole innostus aivan huipussaan. Hyvinä päivinä selviää vain kolmella käynnillä!

2 kommenttia:

  1. Siellä on ihan semmoinen talvi kun täälläkin! Mutta ei sielläkään vissiin lunta kovasti ole? Onko hevosten liikutuspaikat päässy liukkaiksi vai onko ihan hyvä mennä?

    Niin tuosta "omasta" tallista. Onko se raskasta ravailla tallien väliä, vai onkos sulla siellä toisessa ollenkaan nyt näitä passihevosia? Tai pitäähän sun jokatapauksessa ravata, kun asut siellä.

    Ja kuinka pitkälle sulla jatkuu vielä tätä hevosenhoitajasopimusta? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, talvea on. :) Lumimäärä on vaihdellut aika paljon, välillä on kauhiat kinokset ja sitten välillä tuulee ja on lämmintä ni hupenee kasat. Rata on ihan hyvä, kova kylläkin. Mutta pystyy menemään. Kävelytyskoneeseen ollaan viety likaisia puruja karsinoista. Se pohja on melko täydellinen tällä hetkellä :)

      Välillä kyllä nyppii ja väsyttää edestakaisin kävely - etenkin jos tulee jotain yllättävää mitä ei ole muistettu kertoa ajoissa. Mutta kunto nousee, kunto nousee!
      Passihevosia on molemmilla talleilla tällä hetkellä, 1 molemmissa. Pian taas lisääntyy.

      Tulevaisuuden suunnitelmista ja jatkoista kirjoittelen teille tänään postausta. Siihen asti pidän kaikkia jännityksessä ja odotuksessa :p

      Poista