Normaali työpäivä

Minulla oli tosiaan jo aiemmin vastaavanlainen teksti, mutta en ollut enää tyytyväinen siihen, joten aloitetaan puhtaalta pöydältä - hieman jo enemmän töihin ja työarkeen rutinoituneena.

Meillähän ei töissä ole mitään pilkuntarkkaa alkamisaikaa.
Itse olen tallissa hieman ennen seitsemää, muut tulevat seitsemän pintaan.
Kuka ensimmäisenä talliin saapuu hoitaa aamuruokinnan, jollei joku tilalla asuva ole ollut aamuvirkku ja käynyt aiemmin ruokkimassa hevosia.
Marraskuinen aamu tilalla
Aamu alkaa hevosten tarhauksella sekä hevosten sisälle tuomisella, mikäli hevosia on ollut ulkona yön yli.
Yön jalassa olleet kääreet vaihdetaan pinteleihin tarhaillua ja liikutusta varten.

Tämän jälkeen siivotaan karsinat ja pestään vesi- ja ruoka-astiat sekä asettaan aamu-, päivä ja iltaruoka valmiiksi karsinan eteen. Kuivikkeena meillä käytetään purua ja karsinat käännetään.
Ruokinta perustuu pääasiassa heinään sekä eräänlaiseen 'sweetfeed-rehuun', johon on jo lisätty kaikki tarvittavat vitamiinit ja kivennäiset, kauran ym lisäksi. Lisäksi meillä on eräänlaisia 'keksejä', joita lisätään hevosten iltaruokaan. Tämän rehun sisällöstä en tiedä, sillä en ole pusseja kovinkaan tarkkaan tutkinut.
Eli hyvin yksinkertainen ruokintakuvio. Mahdollisista muista lisistä huolehtii sitten kakkosvalmentaja.
Pinot Noir tarhailee marraskuussa
Kukin työntekijä vastaa etusijassa omista passeistaan, niiden karsinoista, astioista ja ruoista.
Vuotiaat ovat sitten taas jokaisen vastuulla ja kaikki osallistuvat. Yleensä ensimmäisenä hoidetaan vuotiaat, kun omien passien karsinat on hoidettu. Varsojen päiväohjelma on kevyt ajo/ohjasajo-luokkaa. Karsinat siivotaan sillä aikaa kun vuotiaat ovat ulkona lenkkeilemässä. Tämä on huomattu helpoimmaksi tavaksi toimia, sillä muut hevoset ovat aamupäivän tarhailemassa. Ja kun muut hevoset tulevat liikutettaviksi 9.30-11 välillä, pääsevät vuotiaat ulos. Näin saadan pidettyä koko päivän yllä tasainen työrytmi ja kukin pääsee vuorollaan ulos.

Poikkeuksena ovat vain ne tarhailevat yksilöt, jotka viettävät ulkona aikaa aina päiväruokintaan saakka. Tarhapäivien vuorot vaihtelevat sen mukaan, miten hevoset ovat liikkuneet edellisillä kerroilla, esim. ravien jälkeen hevonen saa muutaman päivän palautua tarhailemalla.

Nyt kävelykoneen toimiessa saadaan hevosia liikkumaan sitä kautta, joka vapauttaa aina lisäkäsiä muihin hommiin. Kutakuinkin 12-13 välillä kaikki hevoset on liikutettu, ruokittu ja talli on siisti.
Iltapäivä varataan sitten omien passien hoitamiseen.
Itselläni on tällä hetkellä vastuulla vain 3 hevosta ja neljäs on liittymässä 'minun remmiini' pian.

Iltatallivuoroja osuu kullekin työntekijälle 1 per viikko. Iltaruokinta aloitetaan viiden maissa. Kaikki vesiastiat täytetään, hevoset saavat heinää ja iltaruoan. Iltatalliin kuuluu myös tarhoissa asuvien hevosten ruokinta.
Kun iltatallia hoitaa rauhakseen menee aikaa noin tunnin verran.

Viimeisenä pieni yleistarkistus, että kaikki ok, valot sammuksiin ja ovet kiinni.
Lämpimillä ilmoilla jätetään ulkokarsinoiden kurkistusikkunat auki ja tallien automaattiovia hieman rakoselleen, jotta ilma pääsee vaihtumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti