Kuulumisia pitemmän kaavan mukaan

Hevoset

Viisikkoni on parantanut suorituksiaan eritahoilla viimeaikoina.
Founding Father on alkanut ravaamaan ja näyttää yleisesti paremmalle. Karva on hieno, läskiä lähtenyt ja tilalle saatu lihasta ja mikä tärkeintä ilme on tyytyväinen.
Blairin sekä Robbyn mukaan hevonen myös tuntuu paremmalle kuin sillä viimekertaisella hiittiyrityksellä. Ratsastustreeni on tehnyt ja tekee hyvää.
Lisäksi uusien vuotiaiden saapumisen jälkeen ruuna muutti meidän tarhaavaan ruunalaumaan kokopäiväisesti. Ratkaisu on ollut hyvä etenkin jaloille, sillä saman tien saatiin heittää kaikenmaailman kääreet kaapin perälle pölyttymään. Ei turvotusta, lämpöä tai nestettä jaloissa.

Toinen ruunapoika King Of Beasts läpäisi koelähdön viime viikolla ja on kuulemma alkanut myös hiitatessa tuntumaan paremmalle. Muuten tämän pojan kanssa on pyörinyt sama tasainen arki päivä toisensa perään.

Tyttöset, Pinot Noir, Escape The Cold ja Double Joy ovat edistyneet myös itse kukin.
Pinot Noir on "right there". Eli juuri kohdillaan. Hevonen on hiitannut kotona hyvin ja ollut terve. Ryhmähiittaaminen on vaihdettu yksin reenaamiseen ja tamman kohdalla se on tehnyt hyvää. Katsotaan miten käy ensi keskiviikkona kun tiedossa olisi lähtö Grand Riverin radalla. 

Double Joy peitsasi itsensä viime lähdössä seitsemänneksi ajalla 1:59.3. Hevonen teki ihan hyvän juoksun näin sairastelun jälkeen Londonin-ei-niin-hyvällä-radalla... 

Escape The Cold ei ole kilpaillut hetkeen, mutta sen hermostunut käytös (= kielellä pelaaminen, edestakas steppaaminen) on korjaantunut hyvin paljon monissa tilanteissa. Lisäksi hevonen on ollut nyt kotona ajettaessa todella hyvä, seuraavia lähtöjä odotellessa!
Hevosen edistyminen saa minut itsenikin hyvälle mielelle, kun mietin alkutilannetta hevosen kanssa.

Edistymisen ohella päivän saa paremmaksi aina ne aamuiset hörähdykset tarhojen porteilta, kun odotetaan sisälle pääsyä ja aamupala tarjoilua.

Minä

Sairastelut on selätetty, vähän oli ongelmaa silmien kanssa ja flunssakin meinasi iskeä... Kaiken tämän tilalle sain kuitenkin... viisauden hampaat!
Ongelmia on nyt noiden puoliksi puhjenneiden alaviisureiden puhdistamisessa ja siinä, että ne kipuilevat nyt vuoronperään. Tämä ahdistaa ja pelottaa, en halua tulehduksia tmv. Joten suunnitelmissa on nyt varata aika hammaslääkärille, joka kertoo minulle mitä nyt kannattaa tehdä.
Henkisellä tasolla valmistelen itseäni hampaiden poistoon.

Töissä rullaa ihan hyvin. Kuten yllä jo mainitsinkin niin hevosten kanssa menee hyvin ja pystyn jo lähes täysin itsenäiseen työskentelyyn. Joka on ihan jo asiaan kuuluvaa näin kahden kuukauden jälkeen. 
Raveissa pystyn hoitamaan paddokin itsenäisesti. Varustuksen viimevarmistuksen tekee kuitenkin kaiken varalta aina Linnéa tai Blair. Tästä pidän itsekin, sillä vaikka tiedän ja muistan mitä kukin hevoseni käyttää, meillä tehdään paljon viime hetken muutoksia. Lisäksi jos olen mokannut jossain näkee ulkopuolinen silmä sen paremmin kuin oma.

Onneni on ollut se, etten ole kuitenkaan tähän mennessä mokaillut pahasti. Pienenpieniä juttuja on ollut, joilta kukaan ei voi välttyä, mutta joista olen myös osannut kysyä kun en ole itseeni luottanut. Kysymisellä niiltä suurilta mokilta on varmaan vältytykin. :)
Tästä aion pitää huolen myös jatkossa, sillä haluan, että hevoseni voivat ja kisaavat hyvin. Minä en halua olla syyllinen siihen, että hevonen on huono sen takia, että varustus tm minusta riippuva asia on pielessä.

Näillä fiiliksillä on kuitenkin hyvä lähteä iltaruokkimaan hevosia ja sitten alkaa väsäämään noita viimeisiä passihevostekstejä. :)

Pitkien työpäivien takia en ole erityisemmin ehtinyt tai jaksanut päivitellä blogiakaan, mutta yritetäänyritetään...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti