Haaste

Sain haasteen Viltsulta ja nyt kun minulla ei muutakaan kerrottavaa teille ole, niin ajattelin toteuttaa tämän niin, että vastaan vain esitettyihin kysmyksiin. Sillä mitään uutta kerrottavaa minulla ei ole itsestäni ja olen liian laiska haastamaan ketään eteenpäin.. :)

1. Jokaisen haastetun pitää kertoa 11 asiaa itsestään.
2. Pitää vastata haastajan antamiin 11 kysymykseen.
3. Haastetun pitää keksiä 11 kysymystä uusille haastettaville.
4. Heidän pitää valita haastettavaksi 11 blogia, joilla on alle 200 lukijaa.
5. Sinun pitää kertoa, ketkä olet haastanut.

Miksi juuri ratsastus?
-Erinomainen kysymys. En osaa sanoa, olin heppahullu jo pienenä ja nelivuotiaana pääsin ensimmäiset kerrat talutusratsastukseen. Ja oikeastaan siitä asti se on jatkunut, ensin vain harrasteluna nyt jo elämäntapana.

Minkä korkuinen oli viimeksi hyppäämäsi este?
- Viimeksi hyppäämäni este oli osa näyttörataani, jossa korkein este oli 80cm. Ristikkosarja, joka oli radan viimeinen osa, ei tosin ollut varmaan 50cm korkeampi.

Kerro mitä teit viime ratsastuskerrallasi?
Viime ratsastuskerta oli koululla, maastonäyttöni. Maastonäytössä nimensä mukaisesti ratsastettiin maastossa ja siinä arvioitiin mm. kykyä toimia maastonvetäjänä.

Kovasuiset vai herkkäsuiset hevoset? 
- Kukapa periaatteessa haluaisi ratsastaa kovasuisella hevosella - vastaan silti, että molemmat. 
Sillä useimmiten se kovasuinen hevonen on pelkällä kädellä ratsastamisella ja liian vahvoilla kuolaimilla ratsastamalla tehty kovasuiseksi. Mikään hevonen ei ole kovasuinen syntyessään.

Kuumat vai seesteiset hevoset? Perustele. 
- Tähän yhtälailla kumpikin. Mutta etenkin kuumat hevoset, jotka tarvitsevat pääasiallisesti aina paljon ja paljon enemmän pohkeella ratsastamista. Oma heikkoiteni on se, että unohdan pohkeet aina välillä ja etenkin Vaakun kanssa huomasi, että kun ei käyttänyt tarpeeksi jalkaa - se vain kuumui ja kuumui entisestään.

Kevyt- vai raskasrakenteiset hevoset? 
- Tämän on jo vaikeampi, sillä minun mieleeni ovat näiden välimuodot, kuten monet puoliveriset ja  suomenhevonen - joka tosin lasketaan ennemmin raskaisiin hevosiin kuin kevyisiin. Mutta sanotaan, että näistä kahdesta vaihtoehdosta kevyet. Raskasrakenteiset, työhevoset, eivät ole niinkään mieleeni.

Lempikouluratsastusliikkeesi?
- Sellaista ei ole. Tykkään työstää hevosta ja itseäni monenlaisien harjoitusten parissa.

Lempiaskellajisi?
- Ravi, sillä kyseinen askellaji on myös minulle itseelleni ajoittain hankala.

Käytätkö usein kouluratsastustunneilla pinteleitä? 
- En mikäli niitä ei erikseen hevosen varustukseen vaadita.

Entä pidätkö mukanasi kouluraippaa tottumuksesta miltei hevosella kuin hevosella, vai vasta kun sitä oikeasti tarvitaan?
- Minulla on aina raippa mukana.

Tykkäätkö hypätä mielummin pitkää rataa vai lyhyitä tehtäviä?
- Molempia. Lyhyiden tehtävien etu on se, että virheet voidaan korjata heti. Pitkän radan haitta se, että virheitä ei välttämättä korjata heti sen tapahduttua. Mutta toisaalta pitkän radan ratsastaminen harjoittaa mm kilpailutilanteita varten sekä harjoittaa ratsastajaa siirtymään tehtävältä toiselle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti