Menneet kouluvuodet osa 4.

Viimeinen osa.
Osa 1
Osa 2
Osa 3

4. lukuvuosi

Neljäs eli viimeinen lukuvuosi. Se kauan odotettu koulun huipentuma. Viidestä jaksosta neljä vietin lukiossa viimeisiä kursseja suorittaen ja ylioppilaskirjoituksiin valmistautuen.
Fiilikset vaihtelivat suuresti ja stressi koulun loppuunsaamisesta oli minun kohdallani suuri, sillä muutamat kurssit olivat jääneet hieman viimetinkaan opettajien mokailujen takia.

Lukulomaa varten minulla oli huima lukusuuunnitelma, joka päivälle tehty suunnitelma - jota en loppupeleissä kuitenkaan noudattanut... Kirjoitin keväällä kuusi ainetta; biologia, kemia, lyhyt matematiikka, pitkä englanti, lyhyt ruotsi ja tottakai äidinkielen.

Äidinkielestä sain M
Pitkästä englannista C
Lyhyestä ruotsista B
Biologia B
Lyhyt matematiikka A
Kemia I+ (pistettä vaille A)

Kuten monille muillekin, niin minullekin kävi klassisesti niin, että arvosanat jäivät muutaman pisteen alle seuraavasta arvosanasta.

Noh, pääasia oli se, että sain lukion ja ylioppilastutkinnon suoritettua. Kuten tarkoitus olikin. :)

Viimeisessä jaksossa minulla sitten olikin pelkkää ratsastusta. Viitenä päivänä viikossa; esteitä, maastoa sekä koulua. Pitkän ratsastustauon jälkeen oli koko kroppa totaalisen jumissa heti ensimmäisien päivien jälkeen. Ja minähän en siis harrasta venyttelyä... Jaksoon kuului tietty vielä muutamat näytöt, jotka onnistuin suorittamaan kunnialla läpi. Tämä tarkoitti sitä, että harrasteohjaajan tutkinto oli yhtälaisesti suoritettu. :)

Neljännestä vuodesta minulle jäi mieleen erittäin paljon positiivisia muistoja ja hyvä mieli. Opiskelin viimeiset opintoni ammattikoululla vuotta nuorempien parissa, sillä oman vuosikurssin kaverit valmistuivat edellisenä vuonna.

3 kommenttia:

  1. Haastoin sinut (:
    www.howdodreamscometrue.blogspot.com

    VastaaPoista
  2. Kirjoitat paljon kädellä ja pohkeella ratsastamisesta, mutta mites se tärkein, istunnalla ratsastus?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin kirjoitan, se ei muuta tosiasiaa siitä, että istunta tukee kaikkea mitä selässä tehdään. Eikä tarkoita sitä ettenkö itse istuntaa käyttäisi selässä ollessani.

      Teksteihin on kuitenkin melko turhaa yrittää lisätä sitä jokaista lihaksen jännitystä ja vääntämistä ja kääntämistä. Etenkään jälkeenpäin niistä kirjoittaessaan.

      Poista