Estetunti 12.4.

Kuvassa on meidän perjantain esteharjoitukset. Piirrustan paremman kuvan kun saan hiiren käyttöön, läppärin hiiri ei ole kauhean hyvä tähän hommaan... :D
Alkutunnista tehtiin harmaiden nuolien osoittamaan reittiä sekä ratsastettiin urheilukentän muotoista uraa, molempiin suuntiin.
Kun siirryimme täysin harmaiden nuolien osoittamalla reitille, aloitetiin jo ensimmäiset hypytkin.
Aluksi esteiden tilalla oli kolme maapuomia, joiden yli ratsastettiin ravissa. Tehtävää lähdettiin vaikeuttamaan hiljalleen, alkuun toisella puolella oli puomit ja toiselle nostettiin ristikko. Sitten oli kaksi ristikkoa ja lähestymiset tehtiin laukassa.
2. ja 3. estettä hypättiin myös yksittäisinä ja aivan viimeisenä hypättiin sinisien nuolien osoittamaa reittiä niin, että este nro 3 oli okseri.

Ratsastin Vaakulla ja täytyy sanoa, että se oli entistä parempi! Tuntui heti alusta tosi hyvälle ja sain sen alusta asti ratsastettua Vaakun mukavan hitaaksi ja kuulolle.
Esteiden jälkeen kontrolli palasi lähes samantien ja se mahdollisti meille kokonaisen radan suorittamisen.

Ratsastajan kanssa Vaakku on hieman epävarma hyppääjä, ponnua kuitenki irtona on riittänyt 110cm asti, joten kapasiteetista ei ole puutetta näillä +/- 80cm harjoituksista.
Meija kuitenkin sanoi, että Vaakulle tulee paljon huonoja hyppyjä oksereille oppilaiden kanssa ja siitä johtui Vaakun kieltäminen ja ohijuoksu 80cm okserille. Lähestyminen, rytmi ja tempo sekä tie olivat kaikki täysin kunnossa, eli näistä ei löytynyt syytä ohitukselle. Minäkin olin menossa esteelle, hiljaa vain odotin hyppyä.

Tästä lähti meille sitten muutaman toiston mittainen reeni. Meija laski okseria meille ja hyppäsimme sen neljästi. Loppukorkeudessa okseri oli 75cm korkea. Selkään tuntui kuinka Vaakun itsevarmuus okserille kasvoi jokaisen onnistuneen hypyn jälkeen ja jäi minullekin hyvä fiilis selkään hypyistä. :)

Loppuverkoissa ratsastin hevosta taas mahdollisimman hitaaksi ja lopulta Vaakku myös haki alas. Tuon rentoutumisen jälkeen annoin poijjaalle pitkät ohjat ja paaljon taputuksia.
Loppufiilis: Erinomainen.

Kaikki meni paremmin kuin hyvin ja hevonen vain parani. En malttaisi enää odottaa näyttöjä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti