Unelmat on tehty toteutettaviksi

Everybody said
You'd better stay in school, get a real job
Boy, don't be a fool
Hedleyn kappale Anything pyörii radioiden soittolistoilla jatkuvasti. Aiemmin en ole kappaletta sen tarkemmin kuunnellut - pitänyt lähinnä ärsyttävänä rellutuksena, jossa on tarttuva kertosäe.
Erään kuuntelukerran aikana alkoi kuitenkin hymyilyttämään, niinhän se vain on, että kappale kuvaa omaa elämääni erittäin hyvin.

Melko nuorena aloin haaveilemaan hevosenhoitajana työskentelystä. Jatkuvasti kuitenkin sain huomauttelua siitä, että tällä alalla ei pääse rahoille ja työajat ovat huonot. Pitäisi vaan tyytyä harrasteluun.
Jossain vaiheessa, melko lytistettynä, tyydyin vain harrastelemaan. Tuli yläaste ja yhteishaun aika. Enkä tiennyt yhtään mihin olisi pitänyt hakea!

Hain lukioihin taka-ajatuksena miettimisaika, mitä oikeasti haluan tehdä? Pitkään pähkäilin ja vielä hakupäivänäkään en tiennyt. Tuona aikana äitini kuitenkin kysyi, että mites olisi se heppakoulu, josta olin ikäni puhunut.

Mutkien kautta 4. hakusijalle löysi tiensä Koulutuskeskus Salpaus, Asikkalan toimipiste, hevosenhoitajan kolmoistutkinto. Ja lisämutkien kautta pääsin sisälle kouluun.
Tällöin sain taas kuulla, että eikö muuta löytynyt? Eikö mikään oikea ammatti ja oikea työ? Tai edes lukio?
I believe it 'cause I feel it and I shout it out loud
I can, I can, I can
Tällä hetkellä olen erittäin tyytyväinen, että pidin pääni ja jatkoin koulun loppuun raskaista ajoista huolimatta.
Kunnianhimoisena halusin aina lisää ja lisää;

Pääsin kouluun, oikeastaan kahteen kouluun (ammattikoulu sekä lukio). Sain hyviä arvosanoja ja ystäviä. Halusin lisää kokemusta, pääsin työssäoppimaan ulkomaille. Ulkomaan harjoittelun jälkeen tiesin, että Suomessa pysyminen ei ole minua varten.

Halusin näyttää osaamistani, osallistuin taitaja-kilpailuun kahdesti. Joista jälkimmäinen kisa poiki minulle 3. sijan. Halusin edelleen näyttää osaamistani hevosten kanssa, löysin harjoittelun kautta Jiiveen. Jiivee vahvisti käsitystäni siitä, että nuoret hevoset ovat minun juttuni.

Halusin olla mahdollisimman vähän aikaa työttömänä valmistumisen jälkeen. Valmistumisen jälkeen kesäkuussa alkoikin työlupaprosessi. Elokuun lopussa olin ulkomailla, töissä ravitallilla hevosenhoitajana.

Kaikki tekemäni, alusta loppuun, tuli kahdesta syystä; puhtaasta halusta näyttää ihmisille ja puhtaasta rakkaudesta hevosiin ja niiden kanssa työskentelyyn.
Be a movie star or rock the main stage
An XBox tester or an astronaut in space
If they tell you that you can't, you can shove it in their face
I can I can I can
Olen ylpeä itsestäni ja ylpeä siitä, etten antanut muiden ihmisten vaikuttaa lopullisiin päätöksiini. 
Uskoin itseeni ja tein asiat juuri niinkuin halusin. 

Toteutin tavoitteeni ja unelmani;
Elän unelmaani Kanadassa, nuorten hevosten parissa - hevosenhoitajana.

Pystyn nauttimaan työpäivistäni, rakastan työtäni, rakastan hevosiani. Konttorirottana en pystyisi olemaan näin onnellinen. Tällähetkellä mikään muu työ ei ole minua varten.

Muistakaa tekin, että unelmat on tehty toteutettaviksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti