Menneet kouluvuodet osa 1.

Muistakaapa käydä täällä kertomassa mitä kaipailette blogin täytteeksi!

Sain kirjoitustoiveen liittyen menneisiin kouluvuosiini.
Toteutan tämän postauksen neljässä osassa, kussakin tekstissä muistelen, pohdiskelen ja kertoilen niistä hyvistä ja huonoista hetkistä sekä koulutuksen sisällöstä, lukuvuosi kerrallaan.

1. lukuvuosi

Koko hommahan alkoi tietty pääsykokeista 2009 keväällä.
Ennen pääsykokeita olin varma, etten halua Asikkalaan kouluun. Onhan koulun talli semmoinen sokkeloinen ja vanha, hevoset eivät mitään kovin ihmeellisiä ja koulukin "keskellä ei mitään".
Tämän takia Asikkala ja hevosenhoitajan kolmoistutkinto oli minulla vasta 4. hakuvaihtoehto yhteishaussa.

Ensikosketus Asikkalaan olikin siis vasta pääsykokeissa. Olin todella hermostunut, enkä oikein tiennyt miten siellä olisi pitänyt olla. Pääsykokeissa meitä haastateltiin ja tallissa piti ottaa hevonen karsinasta käytävälle ja sitten näkemänsä perusteella kertoa rotu, sukupuoli ja perustella millä perustein hevonen vaikuttaa terveelle / sairaalle. Lisäksi piti nostaa ja puhdistaa oikea etukavio.
Kuntotesti suoritettiin juoksutestinä.

Hassua kyllä, pääsykokeiden jälkeen mieleni muuttui täysin ja olinkin aivan sitä mieltä, että Asikkala on sellainen paikka mihin haluan.
Ulkonäkö siis petti.
Opettajat ja muu henkilökunta sekä opiskelijat vaikuttivat kaikki todella mukaville, suunnitelmat pelkän lukion käymisestä muuttuivat kertaheitolla.

Harmitus oli suuri, kun en ensimmäisellä haulla kouluun päässytkään.
Kuitenkin äitini avulla sain koulupaikan pitkän ja mutkaisentien jälkeen. Koulutuspaikka poiki minulle vajaaksi jääneiden lukiopaikkojen ansiosta. Kouluun pääsy varmistui vasta muutamaa viikkoa ennen koulun alkamista, elokuun alun korvilla.
Tällöin meille tuli suuri kiire hankkia minulle asuntolapaikka, sekä alkaa järjestelemään kaikkia asioita niin, että olisin koulun alkuun mennessä valmis aloittamaan.

Ensimmäinen päivä koululla oli jännittävä, aamulla ensimmäisenä käytiin viemässä tavarani asuntolalle ja siitä sitten suoraan kipitinkin päärakennukselle. Ohjelmassa oli vain ryhmäytymistä. Jo ensimmäisenä päivänä lyöttäydyin yhteen Jennan kanssa, joka minun tavoin opiskeli kolmoistutkintoa.
2009 meitä aloitti 7 opiskelijaa hevosenhoitajan kolmoistutkinnossa.

Ensimmäinen jakso oli ammattikoululla perusasioiden opiskelua.
Muistankin, että ensimmäisenä vuonna 2 talliviikon, ajo- ja ratsastustuntien sekä lukiojaksojen lisäksi meillä oli erittäin paljon teoriaopintoja muunmuassa anatomiaa & fysiologiaa ja hevosenhoitoa... Tässä karkeasti lähes kaikki mitä mieleen tulee ensimmäisestä vuodesta.
Löysin paljon ystäviä, opin paljon ja opiskeluintoni oli huipussaan!

Hirveästi minulla ei ole tallessa kuvia 1. vuodelta, mutta yhden talvisen kuvan löysin ajotunniltamme, jolloin harjoiteltiin luokkivaljastusta ja päästiin reellä ajamaan pellolle. Pakkasta oli ainakin -20!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti